Skip to main content

Take My Dog For A Walk

menikmati keindahan klcc


aku pun tertarik ngan air2 yg memancut nie


patutnya aku amik video terus

ok firstly,aku takde anjing. secondly,aku pun bukan anjing. haha,

hari ahad 1/6

aku berjalan2 di klcc sementara menunggu dua orang kawan aku yang akan sampai lepas zohor (janji pukul 11,tapi disebabkan ada masalah diorg kena gerak lepas zohor)

aku pun berjalan2 di taman kat depan klcc tuh (lupa namer taman tu) dan memulakan kerja aku untuk menghilangkan bosan. aku mengeluarkan kamera aku dan....hehe.amik gambar mengarut2.aku amik gambar air pancut,gamar klcc,n gambar orang dating...hahaha


nie aa yg paling tersembunyi..kantoi gak ngan aku.haha
nie pun kira dating gak ke?

korang pun boleh tengok, kebanyakannya semua budak melayu...aku sure agama Islam gak diorg neyh...ish3. kita kena pandai jaga batasan nie. kalau nak dating paling best lepas kahwin aa...hehe


lepas dah puas ambil gambar banyak2 (ada banyak lagi gambar tapi malas nak upload) aku pun gie aa solat zohor...lepas dah solat tu, aku jumpa sorang member aku yg aku kenal semasa kem olimpiad. nama dia farzan, sekolah alam shah. dia nie sangatlah power masa kat kem olimpiad dan pernah mewakili malaysia dalam International Mathematics Olympiad selama 3 tahun berturut2...tahun nie insya Allah dia ada peluang untuk pergi. aku doakan untuk dia dapat pegi (amin~). dah aa dia nie terer main basketball. terasa rendah lak diri aku nak banding ngan dia. nanti korang jumpa aa dia kat KMB, dia amik engineering.

and then aku teruskan menunggu 2 orang kawan aku nie. aku lepak kat luar dan mula bermain PSP lak. hehe. aku main game Lumines.

dah puas menunggu, datang aa 2 orang kawan aku nie dalam jam 1448 (ikut jam aku). pastu kitorg terus gie makan (aku jer yang makan). aku membantai satu pinggan chicken chop disebabkan terlalu kelaparan...pinggan dia still selamat aa.

aku sebenarnya tak aa suka sangat klcc nie sebab tak banyak aktiviti boleh buat. tengok wayang...aku tak minat.petrosains..dah pernah pergi (better pergi dengan family).akuaria...duit..duit...so kitorg pun bergerak aa ke mid valley...

kitorg gie main boling. tapi performance aku hari tu sangatlah teruk...tak sampai pun 50..haha. sabar jer aa

lepas dah solat asar,kitorg pergi aa pusing2 kat mana2 yang best. aku cadang pergi tengok kat the garden..

banyak betul haiwan kat dalam mid valley neyh

comel aa kucing besar neyh
'deer' and my 'dears'.haha

teringat aku kat aqil ariffin...wakaka

owh yea...aku tak sebut yang dua orang kawanaku tu perempuan...diorg part of 'gengkey J'. nanti aku cerita detail pasal gengkey J nie

lepas dah puas amik gambar, kitorg pun gerak balik...kitorg berpisah di KL Sentral. aku pun solat maghrib kat situ

aku sampai rumah jam 2130...kaki aku lenguh macam baru lepas merentas desa. serius lenguh. nak update blog dah memang tak larat, so aku pun pergi main game Persona 3 FES... kalau main game memang aku larat. hahaha.

Comments

  1. mcm wartawan edisi siasat. gamba dating, posing habis (nasib baek ko x nmpk aku).

    ReplyDelete
  2. ader gambar ko...cumer aku x upload.haha

    ReplyDelete
  3. menarik2. lagi2 part yg dkt taman tu. teruskan usaha lagi. hahahaha

    ReplyDelete
  4. kamu--->pegawai pencegah maksiat..wahaha

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

New College Life In UKM

After intentionally abandoning my blog for around 6 weeks, I think it's about time I write something about what is currently happening in my life.

Since the last time I updated, I haven't done anything much. I met some of my friends, and mostly spent my time with my families and explaining to every single one of them about "why" am I not returning to the States. Most of the them accept the fact easily and told me to be strong, work hard in the future and don't make the same mistake (which usually just simplified to "don't play games too much")

ADD

Finally, I reached Disc 2 in FFVIII. Still on the way to rescue Squall from the torture room. Speaking of Squall, remember the time where he was stabbed by icicle spear from Edea? There's an interesting theory where Squall was already dead at that time (Aerith died after being stabbed by Sephiroth's Masamune once, too). Everything that happened after that was, you guess it, just a dream. Click here if you want to read the full theory.

EDIT: One theory also states that Square had some other plan for Aerith. Here's the link.

Let say this theory is true. During the start of Disc 2, we were brought to the dream of Laguna. So it is a dream, inside a dream. Looks like Square had done it way before Christopher Nolan's Inception!

.........

*ehem* anyway, most fan's theory are awesome to read. But no one can truly justify and give best explaination on where the hell do Necron in Final Fantasy IX came from. There were no hints or whatsoever about him, and suddenly he appeare…

Being Different Is Lonely

From our ages, I know that I am different from most of my classmates. Naturally, most of them are three years younger than me, but that is not the problem. In fact, I had the most fun surrounded by them. They don't treat me differently just because I'm older. I think I am blessed with the fact that there are others who are older than the average (those who were born in 1993) in the batch.
I think I am not as matured as someone of my age should. But then again, there's no guideline on how matured a person should be or how you to be a mature person. Though my guidelines are basically these two: when you can prioritize and you can be responsible towards your actions. I don't know if I have these two qualities, but I know I am working towards it, slowly but surely.
Anyway, being older doesn't make me automatically different from the others. But there are certain things that make me feel.. different, and sometimes isolated. Like at this moment of writing, I am overwhelm…