Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2008

Persona 3 and Persona 3 FES

video kat atas ni adalah intro untuk game kegemaran aku : Shin Megami Tensei Persona 3!!!(aku akan panggil Persona 3 atau P3 saja lepas nie)

lagu intro yang sangat best...video dia pun sangat abstract.



video yang kedua ni pulak adalah Shin Megami Tensei Persona 3 FES.FES nie adalah singkatan untuk 'Festival'.

game nie merupakan tambahan untuk game Persona 3 yg asal dan sangatlah tak rugi untuk sesiapa yang ada ps2 untuk memilikinya.serius tak tipu!!

aku akan buat review tentang game nie (aku sedang mencari gambar2 untuk di-upload).

just two words for these games : truly magnificent~

me and my games...

Life.Game.Death

aku pun tak tau maksud sebenar dia, nanti2 aku explain aa maksud sebenar.hehe

aku pernah dengar orang kata,"life is like a game"

tapi aku sangatlah tak setuju.hehe.sebab game kalau game over kita boleh continue atau load game tu balik.hidup ni pulak sekali jer...once kita dah mampos...huhu...lagi2 kalau tak sempat nak taubat...sama2 lah kita renungkan

sejak aku berumur lima tahun,dah banyak game yg aku main.hampir semuanya game konsol aa, macam micro genius,playstation(ps),playstation 2(ps2).tahun nie aku baru jer beli sebijik playstation portable (psp).psp ni kategori mobile.

kalau nak listkan game yang aku pernah main...huhu.memang tak larat aa aku nak taip semua.banyak dah lupa pun.

families aku pun complain sebab aku nie kuat sangat main game.tapi biler dah score kat exam...haha.nak kata apa kan?bagi jer aa aku terus bermain...

punya aa sangap aku nie main game, sampai masa hampir tiap malam semasa trial spm pun boleh main game.aku pinjam laptop junior aku dan …

Memento Mori....

Memento Mori?apa benda tuh?

memento mori ni satu frasa Latin yang boleh dimaksudkan sebagai "ingat kematian kamu","ingat yang kamu akan mati" atau "ingat yang kamu perlu mati"

aku belajar frasa ni dalam satu game ps2 yang aku sangat suka (sampai sangap) iaitu Shin Megami Tensei : Persona 3 FES (nanti aku cerita lebih detail)

masa zaman Rom dulu2, ada seorang General Rom ni yang berarak kat sepanjang jalan kat Rom tu untuk meraikan kemenangan dia yg dinamakan sebagai 'Triumph'. general ni bawak aa sorang hamba kat belakang dia...kerja hamba untuk mengingatkan general ni yg walaupun hari ni dia kat kemuncak,tp esok adalah hari baru

hamba ni jalankan tugas dia dgn mengingatkan general tu bahawa dia tetap akan mati suatu hari nanti atau "memento mori". hamba tu jugak cakap "Respice post te! Hominem te esse memento!":"look behind you!remember that you are but a man!

so..inilah intro aku..(intro jer dah cerita pasal mati.haha)

ingatla…