Skip to main content

My personal things

Inilah dia PlayStation Portable (PSP) aku yang aku beli dengan harga RM650.00....
aku beli PSP ni dengan duit hadiah SPM dari datuk aku dan duit upah tolong En. Suhaimi buat seminar olimpiad di MRSM TGB.
termasuk dengan aksesori yang aku beli, jumlah harga ialah RM900.00
-satu set PSP (PSP,bateri dan charger)
-Earphone
-Memory Stick 4GB
-Beg PSP
-Screen Protecter
game boleh download secara free kat kedai tu semasa membeli Memory Stick

antara function PSP yang common :
-main game (kalau tak aku tak beli PSP nie)
-dengar lagu (MP3)
-tengok video (MP4)
-browse internet (Wi-Fi)

kalau berminat, korg boleh juga tambah kamera tapi seperated (kena beli kamera dia, harga dalam RM130-RM250.bergantung pada tempat dijual)


Ini pulak beg PSP aku. kalau aku nak keluar, mesti aku bawak PSP. So kena aa ada beg. tempat paling common aku main PSP dalam KTM. kalau main dalam kereta confirm
aku muntah~~


Tempat nak store game, lagu, video, gambar dan themes untuk PSP aku..nama dia Memory Stick. mula2 aku ada satu jer. satu hari tu aku pergi Mid Valley dan aku nak download game tapi memory dia penuh...so aku tanpa berfikir belilah lagi satu Memory Stick..(aku ada lagi satu tapi untuk kamera aku)

Satu Memory Stick memang khas untuk aku. game2 yang aku boleh main sorang2 ngan lagu.

satu lagi Memory Stick untuk member2 yang nak main PSP aku. ada game yang semua orang boleh main.


Spot favourite aku dalam rumah...hahaha.PlayStation 2 (PS2) dengan tv nie ada dalam bilik aku. so aku memang jarang keluar dari bilik kecuali nak makan, mandi, on9 dan alasan2 yang boleh diterima.hehe

yang ni pulak Top 5 game PS2 favourite aku
1st- Shin Megami Tensei Persona 3 FES
2nd- Kingdom Hearts 2 Final Mix +
3rd- Final Fantasy X International
4th- Resident Evil 4
5th- Dance Dance Revolution Supernova 2


macam mana nak main game menari kalau takde benda nie..memperkenalkan Dance Mat aku yang aku beli sempena birthday kakak aku (dia yang mintak). tapi aku yang banyak main...haha


MP4 aku...bapak aku belikan sebab dia termusnahkan MP4 aku yang lama (tapi MP4 yang dia hancurkan tu duit dia gak). tapi aku dah jarang guna MP4 nie, aku dengar lagu guna PSP aku jer. So sesiapa yang nak beli MP4 nie dari aku cepat2 aa inform aku.

function:
-MP3,WMA
-MP4
-Pictures
-Radio FM
-Camera (1.0 MP)

bapak aku beli dengan harga RM189.00 (harga asal RM229.00). kalau ada sesiapa yang nak..kita boleh wat deal.hehe.rugi aa kalau mp4 nie tak digunakan, sebab tu aku cadang nak jual.


Dua handphone ku yang sempoi...janji boleh SMS dengan call orang aku dah puas hati...(nasihat daripada En. Suhaimi)


Medal2 yang aku perolehi (bukan kumpul) sepanjang 5 tahun di MRSM. dulu aku agak aktif tapi sejak habis SPM badan aku dah naik...sebelum cuti berat maksimum aku 65kg, sekarang...(timbang kejap)...er...erm...74kg!!!hahaha


Hadiah dari ex aku. dia kirim dari maktab dia ke TGB masa form 4. aku simpan lagi sampai sekarang~~(dia dah ada balak baru...takpe2...uuaaaa...T.T)

Comments

  1. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..psp!!!

    ReplyDelete
  2. in yg dh berkurun nk wat ranap psp die ni, tak dpt2 lgi, kak ayin..punye ar kedekot nak kasi in ranapkn..tp aritu dpt pegang jap..siap dgr lagu agi..hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

New College Life In UKM

After intentionally abandoning my blog for around 6 weeks, I think it's about time I write something about what is currently happening in my life.

Since the last time I updated, I haven't done anything much. I met some of my friends, and mostly spent my time with my families and explaining to every single one of them about "why" am I not returning to the States. Most of the them accept the fact easily and told me to be strong, work hard in the future and don't make the same mistake (which usually just simplified to "don't play games too much")

Because of What Someone Said

So a few days ago, I visited Borders Bookstore in IOI City Mall to get a book for a friend of mine. Incidentally, it is also my favorite bookstore, due to its quite nice selection of books and its location from my house. Anyway, the book that I wanted to buy was The End of Average by Todd Rose. I already finished that book (I want to write about it as well later), so I recommended it to my friend and she asked me to buy one for her. I had an exam on the day after but as far as I'm concerned, reading is more important than any exams that I will most likely forgot in a few weeks.

Also, each time I visit a bookstore, I will always walk out the store with at least one book. So, besides the book that I intended to buy, I bought two other books because I found it interesting. I know, it is a truly 'good' idea to buy two books when you have an exam tomorrow. In this post, I want to talk about the reason why I picked up one of the books.

The Master Algorithm, written by Pedro Domi…

Being Different Is Lonely

From our ages, I know that I am different from most of my classmates. Naturally, most of them are three years younger than me, but that is not the problem. In fact, I had the most fun surrounded by them. They don't treat me differently just because I'm older. I think I am blessed with the fact that there are others who are older than the average (those who were born in 1993) in the batch.
I think I am not as matured as someone of my age should. But then again, there's no guideline on how matured a person should be or how you to be a mature person. Though my guidelines are basically these two: when you can prioritize and you can be responsible towards your actions. I don't know if I have these two qualities, but I know I am working towards it, slowly but surely.
Anyway, being older doesn't make me automatically different from the others. But there are certain things that make me feel.. different, and sometimes isolated. Like at this moment of writing, I am overwhelm…