Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2009

With Sincere

Ingat Lagi Tak?

Masih ingat lagi tiang nie?


Kalau tak ingat atau taktau boleh tengok kat sini

Tapi sejak beberapa hari yang lepas...


Tengok!
Tiang tuh dah kembali tegak!

Maybe...
i) Ader orang betulkan balik (bapak aku ke?)
ii) Ader orang langar tiang tu tapi from the other side?haha

Semua Orang Sama?

"Ko tak rase ke semua laki mmg...."

"Haah aa, diorg mmg ....."

"Sumer pompuan samer jer!"

Perasan tak, kadang2 orang suker buat tanggapan umum pasal lelaki atau perempuan
Antare yang common mcm "sumer laki same jer, pandang pompuan dari luaran jer"
"Pompuan nie cepat btol aa merajuk.."
Aku tak salahkan sesape dalam hal nie, sebab ader banyak faktor dan alasan bagi setiap benda

Dalam post nie, aku gunakan fenomena nie sebagai 'generalize'



***********************************************************************************

Pengalaman mungkin antare sebab yang utama orang membuat generalization nie
Especially biler melibatkan hubungan istimewa antara kaum berlawanan jenis
Korang pun mesti perasan, kebanyakan orang yang biler baru lepas dikecewakan mesti men-generalize-kan kaum yang lagi satu
Kalau orang yang dah selalu dikecewakan, hatinya mesti dah tertutup untuk menerima orang lain
Generalize nie membuatkan orang takut utk berada dalam relati…

Tagged lagi

001. Real name -- Muhammad Zafree
002. Nickname(s) -- Zaf, Zap, Param, Pak cik (dlu2 aa)
003. Zodiac sign -- Aquarius~
004. Male or female -- Male, ex-sissy, warning: may contain gay thoughts
005. Elementary School -- Tadika Islam at 5, Tadika Disney at 6
006. Primary School -- SK Bandar Anggerik
007. High School -- MRSM Terendak && MRSM Tun Ghafar Baba (aka Jasin)
008. Hair color -- black, xde uban
009. Long or short -- it is long for a guy, but I am still not satisfied
010. Loud or Quiet -- depends~usually quiet, but loud when it comes to making things out of common sense
011. Sweats or Jeans -- Jeans kot
012. Phone or Camera -- Both
013. Health freak -- nope~
014. Drink or Smoke -- not applicable
015. Do you have a crush on someone -- nope~
016. Eat or Drink -- duh~
017. Piercings -- nope.why?
018. Tattoos -- xmo la

HAVE YOU EVER?
019. Been in an airplane? -- yup! the last time was when I was in form 5
020. Been in a relationship? -- yes~
021. Been in a car accident ? -- refer to one of my pos…

Kiub Perosak Akhlak Lagi

Kepulangan Kiub Perosak Akhlak!
Tapi kali ini 2x2x2 dan 4x4x4~



2x2x2 tidaklah sesenang yang disangka kekecilannya membuatkan orang yang memegangnya terasa mampu menyelesaikannya Tetapi anda akan lihat ia mampu mengecewakan ramai pengguna~



Masih belum diselesaikan~











4x4x4? "Ko dah boleh settlekan 5x5x5, mestilah boleh selesaikan 4x4x4..." Anda salah tidak percaya? 4x4x4 lebih susah berbanding 5x5x5 Ada beberapa faktor yang telah aku jumpa sebelum ini Nak cuba?...

Kiub Perosak Akidah

Lately I've been addicted to these cubes~


Right now, I can solve 3X3X3 and 5X5X5
But the problem is I only know how to solve it when given a certain situation

Which mean that I only $following instructions, without knowing how or why


See?I manage to solve this but actually I never could have thought it myself



So I will try to understand the steps before I buy 4X4X4~



Bye..

Sebelum ini kau sudah pernah rosak,aku tinggalkan kau..tak hantar pun pergi repair..

Kemudian kau kembali
normal..aku sangat bersyukur..

Tetapi hari ini,kau diambil orang lain..adakah aku ini menunjukkan yang aku tidak bersyukur dgn kepulangan kau??

Kamera aku nie hilang di SDAR..tertinggal kat meja makan dalam 10 minit..bila aku check balik dah hilang..

Aku dah tinggalkan info aku kat cikgu..kalau terjumpa boleh contact aku..

Buat masa nie aku bersangka baik..mungkin ada budak ambil sebab dier ingat kamera tu budak SDAR punya..

Kalau orang yg amik tu berniat mencuri..mmg butoh aa..tak guna ko belajar kat asrama kalau mencuri..

Aku datang SDAR sebab nak tolong utk olimpiad ngan kerja..bukannya bagi kamera aku kepada yang sangap nak kamera..

Aku harap aku dapat balik kamera aku..ya Allah kurniakanlah kepada aku kesabaran..amin..

(Gambar di atas merupakan gambar terakhir kamera aku..diambil oleh hp ini..)

Tagged by Alyaa

A) People who have been tagged must write their answers in their blog.
B) Tag 8 people to do this quiz. (Those that are tagged cannot refuse.)
C) Continue this game by tagging 8 other people.


1.What have you been doing recently?
Solving Rubik's Cube and Professor's Cube~

2.Do you ever turn your cell phone off?
nope, but sometimes in exam

3.What happened at 10am today?
Nothing...I read the 6 Hats of Thinking by Edward de Bono

4.When did you last cry?
Not sure when...but it was when I thought to let go of something very dear to me

5.Believe in fate/destiny?
no doubt~

6.What do you want in your life now?
Too many things...But as a teenager, I want PS3, X-Box 360, Wii and a Lappy just for gamings~

7.Do you carry an umbrella when it rains or just put up your hood?
No to both

8.What's your favourite thing to do on the bed?
Talking about private things with friends (I know it sounds gay but I believe that I should express what I thing and feel to others)



9.What bottoms are you wearing now?
black sho…

Selamat Hari Lahir

Semalam merupakan hari jadi aku
yang aku anggap hanyalah seperti hari2 lain yang biasa
bukannya ada apa2 yang istimewa pun kan?

Tetapi ada insan2 yang berjaya membuatkan hari ini lebih istimewa berbanding hari biasa~

Pertama sekali, kepada ibu bapa yang telah melahirkan aku pada tarikh 4/2/1990 (dengan takdir-Nya). Tanpa mereka mungkin aku tidak akan wujud di dunia ini. Kami makan di Pak Li Kopitiam Seksyen 7 (favorite aku dowh). Kakak aku yang berade di Perlis pun tak luper untuk mengucapkan selamat hari lahir kepada aku~ Tetapi sayangnya family
aku tak baca blog aku, jadi lebih baik aku nyatakan sendiri kepada mereka :)

Kedua, terima kasih kepada yang mengucapkan hari jadi kat aku
aku nak jer tulis nama satu2, tapi sebab ada lebey kurang 7 sms yang aku x ketahui siapa pemiliknya, aku rasa tak adil aa
minta maaf ye? :P

Ketiga, kepada Raihan yang telah membelanjakan banyak duit untuk hari jadi aku. Banyak sangat sampai aku tak boleh nak mention. Kalau korang kat INTEC, dan perasan baju apa yan…

Aku Gay?

Tengok
Lelaki yang x kenal pun nk tido kat bahu aku
hahahaha

Aku x kate aku gay
tapi baju nie membuatkan aku tertarik nak membelinya
haha