Skip to main content

Selamat Hari Lahir

Semalam merupakan hari jadi aku
yang aku anggap hanyalah seperti hari2 lain yang biasa
bukannya ada apa2 yang istimewa pun kan?

Tetapi ada insan2 yang berjaya membuatkan hari ini lebih istimewa berbanding hari biasa~

Pertama sekali, kepada ibu bapa yang telah melahirkan aku pada tarikh 4/2/1990 (dengan takdir-Nya). Tanpa mereka mungkin aku tidak akan wujud di dunia ini. Kami makan di Pak Li Kopitiam Seksyen 7 (favorite aku dowh). Kakak aku yang berade di Perlis pun tak luper untuk mengucapkan selamat hari lahir kepada aku~ Tetapi sayangnya family
aku tak baca blog aku, jadi lebih baik aku nyatakan sendiri kepada mereka :)

Kedua, terima kasih kepada yang mengucapkan hari jadi kat aku
aku nak jer tulis nama satu2, tapi sebab ada lebey kurang 7 sms yang aku x ketahui siapa pemiliknya, aku rasa tak adil aa
minta maaf ye? :P

Ketiga, kepada Raihan yang telah membelanjakan banyak duit untuk hari jadi aku. Banyak sangat sampai aku tak boleh nak mention. Kalau korang kat INTEC, dan perasan baju apa yang aku pakai, itu salah satu hadiah daripada dia. Terima kasih tau Raihan! aku terasa sangat2 terhutang dengan ko..

Keempat, kepada Syazwi, Alia, n Zahira yang berpakat bersama Raihan (lagi) membeli hadiah daripada Secret Recipe dan sama2 menemani aku makan tengah hari kat Secret Recipe. Aku belum makan lagi hadiah tuh sebab aku nak tengok lama2. hehehe

Kelima, yang paling berjaya membuatkan aku terkejut, ialah housemate2 aku. Aku sangatlah tak sangka yang mereka rupa2nya dah plan nak buat surprise untuk aku! Sumpah aku terharu weyh...tapi bila ingat yang korang sumer pun gay, aku x jadi aa nak nangis. hahaha. Terima kasih tau! Korang buat aku rasa bersalah sangat sebab sem lepas aku selalu takde dalam bilik. Disebabkan target aku dah tercapai, so boleh aa aku tido kat rumah balik. hahaha

Aku hanya mampu ucapkan terima kasih jer buat masa nie, aku berharap Dia akan memberi kebaikan yang setimpal kepada korang sumer. Aku sayang korang sumer! (tanpa niat gay)

Comments

  1. appy beztdey brudder!
    selamat panjang umur!

    p/s: hahah sje nak vandal bi.

    ReplyDelete
  2. wah best la jd kau nih zafree sumer org berebut nak celebrate. hehe. anyways, happy birthday. dah 19 ni buat la perangai cam 19 ye? cewah cam hebat lak aku. huhu.

    ReplyDelete
  3. Sumpah aku terharu weyh...tapi bila ingat yang korang sumer pun gay, aku x jadi aa nak nangis.

    - gay betulkah ? hahahaha.

    btw.
    happy besday to yo0 !
    wish u all the best and gud luck for ur life !

    ^_^

    ReplyDelete
  4. ngahahaha kau jual nama aku plak en? setakat baju tuh bape ringgit je laa sgt weh. sume org pun mampu beli kottt. haiyaaa.

    Disebabkan target aku dah tercapai, so boleh aa aku tido kat rumah balik.

    kurang hajar gila kau. ckp je aa kau dah penat 'layan' diorg tetiap malam en. :D

    ReplyDelete
  5. erk!

    sesungguhnya aku dah terlupe bezday ko. ampun!

    hepi belated bezday =) sori lah, no present aa.
    doa kamu bahagia je lah.
    *wink2*

    n_n

    ReplyDelete
  6. hepi belated besday!!

    aku taw besday ko kelmarin, hari khamis kot?.. (er...xreti kira hari. huhu)

    aku tdengar mulut2 bkata dia hntr msg kt ko wish besday.. slh 1 nombor yg ko xknl tu la kot.

    x terwish, xdek contact maa...

    nway, slamat belated. ^^

    ReplyDelete
  7. Ali - Thanx weyh!semoga berjaye aa ngan vand ko.hehe

    rayza - maner ader org berebut pun..aku sendiri yg kena plan.hahaha.camner eyh orang 19 tahun?haha

    redbirdfe - haha gurau jer aa...kami sumer normal...thanx!

    raihan - aku nak terharu gak x kire.hahaha.agak aa...aku cam terpakse aa layan diorg sumer demi hari jadi aku...hahaha

    farahin - haha xpe2.ramai gak kot yang luper.chemboyt pun x wish aku.huhuhu.thanx gak!xpe2 hadiah aku tuntut lain kali.hahaha

    pija - thanx pija!

    mashi - birthday aku hari rabu...owh ye ke, aku cam curious nak tau sape tuh.thanx mashi!

    ReplyDelete
  8. hahaha. nak jugak tuntut hadiah tu...zafree tetap zafree - sengal.

    ReplyDelete
  9. er... hari khamis or rabu la kot, xsure.
    azza yg di dpn bersoksek2 dgn aziz yg di blkg.
    azza ade wish beday.
    pstu aziz kate ko xknl nombor yg mengewish.

    hurrrmmmm.... gitulah.

    ReplyDelete
  10. farahin - of course..aku nak gak hadiah!

    alyaa - agak aa..dah beruban2 nie ha.thanx!

    mashi - azza suker lak gosip ngan aziz?hehe

    ReplyDelete
  11. aiyark.. happy belated befday.. T T. soz for the late wish

    ReplyDelete
  12. Tape2..

    ko wish jugak akhirnyer kan

    bawak aa awek dari Mesir utk aku~

    hehe

    ReplyDelete
  13. aku xde share dlm hadiah ko tu
    aku tgk je diorg beli
    tu tanda dia aku x brapa syg ko
    huk huk huk
    XP

    ReplyDelete
  14. kamu2...soryyyyyyy tk wish :(
    happy belated..no use explaining pon now..but sorry anyway..sorry ye kamu..nnt sye belnje bile balik msia..^^yeh2??hhehehe

    SAENGIL CHUKKAE!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

New College Life In UKM

After intentionally abandoning my blog for around 6 weeks, I think it's about time I write something about what is currently happening in my life.

Since the last time I updated, I haven't done anything much. I met some of my friends, and mostly spent my time with my families and explaining to every single one of them about "why" am I not returning to the States. Most of the them accept the fact easily and told me to be strong, work hard in the future and don't make the same mistake (which usually just simplified to "don't play games too much")

Because of What Someone Said

So a few days ago, I visited Borders Bookstore in IOI City Mall to get a book for a friend of mine. Incidentally, it is also my favorite bookstore, due to its quite nice selection of books and its location from my house. Anyway, the book that I wanted to buy was The End of Average by Todd Rose. I already finished that book (I want to write about it as well later), so I recommended it to my friend and she asked me to buy one for her. I had an exam on the day after but as far as I'm concerned, reading is more important than any exams that I will most likely forgot in a few weeks.

Also, each time I visit a bookstore, I will always walk out the store with at least one book. So, besides the book that I intended to buy, I bought two other books because I found it interesting. I know, it is a truly 'good' idea to buy two books when you have an exam tomorrow. In this post, I want to talk about the reason why I picked up one of the books.

The Master Algorithm, written by Pedro Domi…

Being Different Is Lonely

From our ages, I know that I am different from most of my classmates. Naturally, most of them are three years younger than me, but that is not the problem. In fact, I had the most fun surrounded by them. They don't treat me differently just because I'm older. I think I am blessed with the fact that there are others who are older than the average (those who were born in 1993) in the batch.
I think I am not as matured as someone of my age should. But then again, there's no guideline on how matured a person should be or how you to be a mature person. Though my guidelines are basically these two: when you can prioritize and you can be responsible towards your actions. I don't know if I have these two qualities, but I know I am working towards it, slowly but surely.
Anyway, being older doesn't make me automatically different from the others. But there are certain things that make me feel.. different, and sometimes isolated. Like at this moment of writing, I am overwhelm…